VLADIMIR PUSTAN EXECUTAT PUBLIC DE SECURIȘTII COMITETULUI EXECUTIV AL CULTULUI PENTICOSTAL DIN ROMÂNIA?

pustan

Vladimir Pustan a demisionat.

Cultul penticostal din România l-a suspendat pe Vladimir Pustan din funcția de pastor.

Sunt informațiile ”bombă” recente aruncate pe piață de o serie de site-uri.

A fost o chestie greu de crezut la prima citire. Cum poți crede că un om de talia, valoarea și sinceritatea lui Pustan este scos pe tușă de cultul în numele căruia a adus suflete la Hristos, iar el, Pustan, iese din acest cult dându-și demisia și lăsând sufletele aduse de el la Mântuitorul în căruța penticostală?!

Dar s-a întâmplat.

Necrezutul este acum credibil.

Cultul Penticostal l-a demis, iar Pustan a ieșit din registrele cultului penticostal, elegant, arătând că nu ține cu dinții de scaun – ca alții – și că ”dragoste cu sila” nu se poate.

Iar următorul ”COMUNICAT”, superficial, sec, telegrafic și fără nicio consistență pune sub un mare semn de întrebare calitatea ”băieților” din conducerea cultului penticostal din România. Probabil nu la întâmplare Vasilică Croitor a scris Răscumpărarea memoriei, o carte ce abordează cultul penticostal din România în perioada comunistă. Pentru că executarea publică a lui Vladimir Pustan miroase a securism, securitate, turnători, turnătorie și a non-argumentație:

”În sedinta din 19 martie 2014,

Comitetul Executiv al Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din România, conform prevederilor art. 39, alin.1, lit.”b” si “d” din Statutul C.C.P. – B.D.A.R. (editia 2008) si art. 33, lit. “d” din Statutul slujitorului bisericii, a hotarât suspendarea temporara a calitatii de slujitor în dreptul pastorului PUSTAN IOAN, pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor.

CONDUCEREA CULTULUI CRESTIN PENTICOSTAL” (http://www.stiricrestine.ro/2014/03/21/vladimir-pustan-a-fost-supendat-din-functia-de-pastor/)

Comunicatul acesta e scris (parcă) în perioada comunistă de oamenii securității? Se știe că pe-atunci orice zvon, orice informație aruncată pe piață juca rol de argument, probă etc. Nu se mai trecea la verificarea sursei, a veridicității bârfei apărute. Așa și acest comunicat.

OARE (MAI )SUNT SECURIȘTI ÎN CULTUL PENTICOSTAL DIN ROMÂNIA?

OARE (MAI) SUNT LICHELE CONECTATE LA FINANȚELE CULTULUI PENTICOSTAL DIN ROMÂNIA CU SCAUNUL CE A PRINS RĂDĂCINILE LOR, CADAVRELE ÎNCĂ VII CU GRADE LA SECURITATE ȘI IMPOSIBIL DE RĂSTURNAT?

Prin executarea publică a lui Vladimir Pustan, reiese clar că nu mai există nicio diferență între politica dâmbovițeană și politica bisericescă. Și una și alta se dovedește a fi fără Hristos. Și una și cealaltă e cu vărsare de sânge și cariere distruse. Și una și alta folosește pumnalul înfipt mișelște pe la spate.

Aștept motivele clare, scrise cu responsabilitate și bun-simț pe baza cărora Vladimir Pustan a fost executat. Să vedem dacă cei din conducerea cultului penticostal sunt bărbați și au curajul să spună public de ce l-au executat pe Pustan? În ce constă comportamentul incompatibil al lui Pustan în viziunea celor de la cult? De ce/ sau de cine/ se teme cultul penticostal din România de nu enumeră motivele suspendării lui Pustan?

Cred că printre membrii comitetului executiv sunt și  oameni curați sufletește. Dar sunt și chipuri care se trădează singure – peste 10. E ușoară identificarea foștilor securiști? Moaca lor vorbește de la sine… Priviți și identificați-i singuri: http://www.cultulpenticostal.ro/comitetul_executiv__consiliul_bisericesc.html

Advertisements

15 thoughts on “VLADIMIR PUSTAN EXECUTAT PUBLIC DE SECURIȘTII COMITETULUI EXECUTIV AL CULTULUI PENTICOSTAL DIN ROMÂNIA?

 1. Frate, faceți lucrarea asa cum ați facut-o pana acum, caci ați mângâiat multe suflete! Dreptul Judecător nu o sa va întrebe niciodata de la tribuna cărui cult ați slujit. Păstrati-va sufletul curat, principiile dreptesi inima pt slujire, iar pt restul, D-eu are o judecată! Suntem încurajati si mângâiat-o prin lucrarea pe care o faceți zi de zi!

 2. Suntem sfatuiti sa nu privim la fata omului! Nu putem judeca o inima dupa o fata! Totusi unul dintre cei care au semnat o intelegere cu Securitatea a fost vicepresedintele Cultului Nelu Gurau. L-am cunoscut bine asa incat atunci cand am aflat acest lucru am fost socat. Nu pentru gestul sau, ci pentru cum a ascuns acest lucru rau si pe care il ascunde in continuuare fara sa isi clarifice in mod public fapta sa.Cu toate acestea nimeni nu l-a suspendat din functia de pastor sau de vicepresedinte de Cult.
  Nu stim ce acuzatii i se aduc lui Vladimir Pustan pentru ca sistemul politico-religios numit Cult, nu afirma nimic, doar arata niste articole din Statut, care tin locul se pare de acuzatii, dovezi, aparare si orice inseamna o dreapta judecata. Sentinta este data inaintea judecatii! Ghilotina cade inaintea formularii vreunei acuzatii clare si fara ca acest om sa aiba posibilitatea sa se apare. Caci cu toate ca nu gasim acuzatii publice, decizia suspendarii este una publica. Pedeapsa este publica, dar nu si judecata. Il ducem pe acest slujitor al lui Christos sa-l pedepsim in piata publica rostind ca niste mantre aducatoare de nenorocire, de nori negri,de anateme religioase, niste “b-euri” si niste “d-euri”, apoi din nou “d-euri” pe care conducerea Cultului le rosteste ca si cum cineva este naiv si crede ca literele, aliniatele, articolele pot anula lucrarea unui om a lui Dumnezeu! Si imi aduc aminte cu acelasi pastor Gurau intr-o discutie privata cu el dupa ce nu au mai indurat sicanele acestui slujitor al Cultului si au plecat formandu-si alaturi de un adevarat slujitor al lui Dumnezeu o noua biserica acuzatia teribila pe care o rostea ca sa ma convinga cat de pacatosi erau acesti tineri: ” Daca ai vedea, Mihai, ce faceau acesti tineri – țțțțțțțțțțțțțțțțț!…” Se pare deci ca consoanele in lumea conducerii Cultului penticostal are putere sa lege si mai rar sa dezlege slujitori pe care Dumnezeu ii are.
  Gestul lui Pustan pare a fi tardiv si chiar este, ar fi trebuit sa vada ca nu are prea multe in comun cu cei ce isi spun predica duminica, de la un amvon, ca o banala si neplacuta obligatie a meseriei pe care o presteaza pentru un salar. E singura mea acuzatie adusa lui Pustan. Trebuia sa vada ca pe calea lui Christos a-l urma pe El vei fi vanat, lovit, agresat, barfit, dusmanit nu atat de atei sau, de cei de o religie diferita, ci de invidia si lenea celor care ar vrea un salar pentru niste banalitati rostite de la un amvon, care isi doresc aplatizarea a tot ce inseamna slujba religioasa fara pulsul viu al sinusoidalelor, ci doar o linie continuua ce arata de fapt, a moarte!… Si parca moartea e mai dulce cand stim ca toti suntem morti…Aici a ajuns conducerea politico-religioasa a acestui Cult!
  De ma intrebati de solutii e simplu! Diavolul sta in detalii! Christos! La fel ca Maria acum doua mii de ani la picioarele Sale in listea si pacea lui, invatand, apoi cutezatori avantandu-ne in lupta avand sarcina Sa si jugul Sau mergand pe urmele pasilor sai, fara b-euri, fara d-euri, fara ț-uri! Christos in voi, nadejdea slavei!

 3. Eu stiu ce are Pustan Vladimir
  Nimeni nu vrea sa ma asculte , unii le este teama de una, altii de alta, iar cei vinovati>>rad in pumni citind textul meu.
  Asta e.

  Ne rugam NE RUGAM, Dar (noptiile de veghe penticostale vor inrautatii si mai mult situatia, pustan va ajunge curand la psihiatrie, el predica la morti pe cimitir, Cultul penticostal nu are nimic cu el, dar e rusinos prezentarea acestui adevar)

  RABDATI FRATILOR
  TINETI TARE DE MINCIUNA CE O AVETI IN MANA
  >>>Domnul Sa elibereze pe vladimir pustan de duhurile rele cu care a fost atacat in mod voit si dirijat.

  In merite de SANGE REGAL Varsat Nevinovat la Cruce
  Din Nemarginita Dragoste Domnului Dumnezeului Cel Vesnic viu

 4. am numarat din toata lista f putini oameni cu coloana vertebrala si curatenie sufleteasca
  mi-au ajuns aproape degetele de la miini restul sunt( fara rautate o spun )reminiscente comuniste cu priviri sticloase de securisti si morminte varuite
  unul dintre degetele miinii mele il include si pe moisica lucaci. odihneasca-se in pace. poate va veni si vremea ca acesti oameni de caracter sa faca putina curatenie in haznalele din filialele penticostale

 5. Era şi momentul ca cineva să spună ceva. Aşa zisa presă “creştină”, dacă pot spune chiar neoprotestantă, nu prea are jurnalişti de calitate sau care să fi citit vreodată Codul Deontologic al jurnalistului.

  Cât despre conducerea cultului, ca un serv supus ce sunt, am toate cuvintele de laudă (sau nu! niciunul?). În asemenea cazuri, dacă tot spunem că ne respectăm ca şi congregaţie, ar trebui să avem un om specializat în relaţiile cu publicul şi chiar un purtător de cuvânt. El ne-a creat să fim cap şi nu coadă, dar oare de ce le place multora să se scalde în mediocritate?

 6. Un pastor nu are nevoie de recunoasterea unei “religii” pentru a face slujba de pastor. Sunt atatia pastori care-l sustin in continuare incat nu el are de pierdut ci CP, care a pierdut unul din cei mai valorosi pastori din Romania. Frate Pustan Domnul sa fie cu tine si sa te intareasca mai departe si Ungerea Duhului Sfant sa fie peste tine si lucrarea care o faci!

 7. Ooo,nu-l vad Pe pustan afectat de nici o acuzatie/credca nu e nici prima si nici ultima,e in tip nonconformist , adus in fata tocmai pentru sa nu ia pasat CE crede lumea despre el ci DOmnul,de cultul pentecostal cred ca nui prea pasa nimanui CE crede,cum au trecut de la ortodocsi la penticostali ogramada,sau de la penticostali la independenti e cam la fel,schimbarea o face DZeu nu cultu.zvonuri for fi si au fost si despre mitoi si altii,DZeu le va face dupa faptele lor dar lucrarea lui Dzeu trebuie sa continue fie sa si la independenti.

 8. Nu sant securisti, sant altceva, nimeni nu vrea sa vada…….o sa ne ascundem in curand pe unde putem ca sa ne strangem laolalta …….persecutati de “frati” ………am vazut asta de cand am venit la Domnul, la baptisti, aceeasi politica……altfel nu inteleg de ce oamenii care fac ceva pentru Domnul sant dati la o parte cu ura………barbati sau femei……Domnul sa aiba mila de noi toti!!!

 9. Cand am citit articolul m-am gandit sa citesc in statut articolele in baza carora fratele Vladimir este suspendat din slujba si am descoperit ce
  va interesant. Cultul ar trebui sa actioneze la cererea Bisericii, deoarece aceasta l-a ales pe Pastor, sub caluzire Duhului , si tot ea are dreptul destituirii, la vederea abaterii unui slujitor. In cazul de fata , cu tristete in suflet spun, faptul ca Biserica nu a solicitat suspendarea, ba mai mult, este alaturi de fratele Vladimir, si demisioneaza in totalite, In baza carui statut a fost atunci suspendat fratele Vladimir??????????
  Trist,multi din diaspora doresc sa adere la Cultul Penticostal din Romania, dar vazand “coruptia” din cult, mai bine atunci Biserica Independenta, sau mai bine cu strainii… Sunt mai frati decat multi asa zisi “frati”

 10. Pingback: Mahalaua Evanghelică – 30 martie 2014 | Romania Evanghelica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s